Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-10 12:28:00

İTÜ ve AliExpress’ten ortak e-ihracat eğitimi hamlesi

Türkiye’deki KOBİ'lerin dijitalleşmelerine ve dünyaya açılmalarına yardımcı olmak amacıyla AliBaba Group bünyesindeki çevrimiçi perakende pazaryeri AliExpress ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) güçlerini birleştiriyor. İki kurum e-ihracat alanında eğitim hamlesi gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine yeni e-ihracatçılar kazandırmayı hedefliyor.

 

Türkiye’nin ve dünyanın en köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesindeki İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İTÜSEM) ve AliExpress, KOBİ’lerin AliExpress’in dijital olanak ve servislerinden de yararlanarak global ölçekte satış yapmayı öğrenecekleri toplam 30 saat süren “E- İhracat Uzmanlığı” programını hayata geçirmek için ortak protokole imza attı.

 

Yeni E-İhracatçılar Ekonomiye Kazandırılacak

Program kapsamında katılımcılar e-ticaretten kategori yönetimine, e-ihracat yasal çerçevesinden pazarlama fonksiyonlarına kadar pek çok alanda eğitim alma şansını yakalayacak. İstanbul Teknik Üniversitesi eğitmenlerinin yanı sıra AliExpress uzmanları da global ölçekteki tecrübeleriyle programa katkı sağlayacak.

 

AliExpress, Türkiye’de 2019 yılının ilk aylarında Türk satıcıların e-ihracatta başarılı olabilmeleri için doğru bilgiler edinmelerini olanak sağlayan özel bir program başlatmıştı. AliExpress’in kısa sürede oluşturduğu güçlü satışçı ağı ve hızla büyümeye müsait iş modeli sayesinde Rusya, Avrupa ve Orta Doğu gibi kilit pazarlara açılmak oldukça kolaylaştı.

Türk satıcıları bir adım daha ileri taşıyacak e-ihracat eğitimi sonunda katılımcılara katılım sertifikası sunulurken, Türkiye ekonomisine yeni e-ihracatçılar ve yeni e-mağazalar kazandırılması hedefleniyor.

 

AliExpress ile ortak e-ihracat eğitim hamlesini değerlendiren İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca şu ifadeleri kullandı: “Eğitim ihracatında faaliyet gösteren üniversitelerimiz öncelikle verdikleri eğitimin ve hazırladıkları projelerin endüstrinin ve yeni kuşak öğrencilerin beklentilerine uygun olup olmadığını sorgulamalı, değişime liderlik etmelidir. Üniversite misyonlarının birbirinden farklılaşıp çeşitlenmesiyle birlikte, bölgeler üstü çalışmalar ve iş birlikleri önem kazanıyor. İTÜ araştırma üniversitesi misyonuyla, “Hayat boyu eğitim” felsefesine uygun olarak İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nde eğitimlerine yenilikçi ve öncü konular saptayarak devam ediyoruz. Üniversitemiz, teknoloji ihracatında her geçen gün artan başarısını uluslararası stratejik ortaklıklarla ülkemiz ekonomisinin büyümesini artıracak önemli atılımlarla daha da geliştirmektedir. İTÜ Sürekli Eğitim Merkezimiz bünyesinde de Türkiye genelinde e-ihracatı daha ileriye götürecek ve globalde yarışabilmelerine fırsat verecek eğitimleri AliExpress ile gerçekleştirmeye başlıyoruz.”

AliExpress Bölgesel İş Geliştirme Kıdemli Yöneticisi Yaman Alpata ise, “İTÜ, çok değerli eğitim ve öğretim kadrosuyla yüksek öğrenim alanında oldukça köklü bir uzmanlığa sahip... Bu işbirliği ve zengin eğitim sayesinde Türk satıcılar sadece AliExpress platformunda başarılı e-ihracatçılara dönüşmeyecek, kendilerini global arenada öne taşıyacak her türlü araca ve bilgiye ulaşma şansını elde edecek.”

 

Mart ortasında başlayacak ilk programla birlikte katılımcılar e-ihracat kategori yönetiminden dijital pazarlamaya, web analitiğinden karşılaştırmalı pazar analizine kadar pek çok alanda bilgi edinecekler.

 

Program hakkında daha fazla bilgi almak için: https://itusem.itu.edu.tr/egitimler-ve-programlar/isletme-fakultesi-sertifika-programlari/e-ihracat-uzmanigi-sertifika-programi adresini ziyaret edebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.