Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-25 23:14:00

Erdoğan: ''Her vatandaşımızın canı değerli, evde kal Türkiye''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı basın açıklamasında virüs nedeniyle hayatını kaybeden 44 kişinin ailesine başsağlığı diledi. Salgının yayılmasını önlemek için bireysel önlemlerin öneminden bahseden Erdoğan, tedbir alınmadığı takdirde varılacak kötü sonuçların, daha ağır tedbirleri gerekli kılacağını söyledi. İyi bir izolasyonla hastalığın yayılma hızını yavaşlatmanın mümkün olduğunu söyleyen Erdoğan, özellikle yaşlı nüfusun evde kalmasının öneminden bahsetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşlıların ve kronik rahatsızlığı olanların, kendilerine gönüllü karantina uygulaması gerektiğini söyleyerek, ''Bu virüs daha çok  kronik rahatsızlığı olanlar ile yaşlılarda ölümcül sonuçlara neden oluyor. Hasta ve yaşlılarımıza virüs bulaşmasını önlemenin tek yolu kendimize gönüllü karantina uygulamak ve mecbur kalmadıkça evden çıkmamaktır. Nitekim vefat eden hastalarımızın tamamında Kovit 19'un yanında ilave rahatsızlıklar söz konusuydu. Özellikle yaşlılarımızın hem kendilerinin hem de diğer insanların sağlıkları için bu süreçte kesinlikle dışarıya çıkmadan hayatlarını evlerinde sürdürmeleri şarttır'' dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: ''Aziz milletim, ülke ve millet olarak bugüne kadar karşılaştığımız her sıkıntının ardından birliğimize beraberliğimize daha sıkı sarılarak geldik. İnşallah bu koronavirüs tehdidini de aynı şekilde yeneceğiz. Sağlık, güvenlik ve sosyal yardım kurumlarımız başta olmak üzere bu hastalığın yayılmasını önleyecek tüm birimlerimiz tam bir seferberlik anlayışıyla çalışmasını sürdürüyor. Vatandaşlarımızdan tek ricamız önümüzdeki kritik günlerde hastalığın yayılma zincirinin kırmak için Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan gelen ikazlara harfiyen uymalarıdır. Böylece hep birlikte en kısa sürede normal hayatımıza dönme imkanına kavuşabiliriz. Önce insan diyen bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğimiz için her vatandaşımızın canı bizim için değerlidir. Bunun için ''Evde kal Türkiye'' diyoruz.  Sosyal mesafeye dikkat edilmesini,  temizliğe önem verilmesini , dış temasların ardından ellerimizin mutlaka yıkanmasını, kolonya ile dezenfekte edilmesini tavsiye ediyoruz.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.