Reklam
Tarih : 2026-07-18 12:39:52

Başkan Genç: Kur’an’ın mesajını yaşamak ve yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Of İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Toplu Hafızlık ve İcazet Merasimi Programı’na katıldı.

Programda hafızlığını tamamlayan 124 öğrenci için icazet merasimi düzenlenirken, Başkan Genç hafızların Kur’an-ı Kerim’i yalnızca ezberlemekle kalmayıp hayatlarına ve topluma rehber edinmelerinin önemine dikkat çekti.

Of Büyük Camii’nde gerçekleştirilen programa Trabzon Valisi Tahir Şahin, Of Kaymakamı Eşref Akça, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Of İlçe Başkanı Osman Baykal, din görevlileri, hafızlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, hafızlık eğitiminin büyük emek ve fedakarlık gerektirdiğini belirterek, hafız yetiştiren aileleri ve eğitim sürecinde emeği geçen hocaları tebrik etti.

Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin büyük bir şeref olduğunu ifade eden Genç, hafızların bundan sonraki sorumluluğuna da dikkat çekerek, “Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek büyük bir şereftir. Ancak sevgili yavrularımızın bundan sonra çok önemli bir sorumluluğu daha var. O da Kur’an’ın mesajını önce kendi hayatlarında yaşamak, ardından da toplumumuza rehber olacak şekilde yaşatmak ve yaymaktır. Rabbim bu kutlu görevi hakkıyla yerine getirmeyi hepinize nasip eylesin” dedi.

Bugün hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerle birlikte ortaya çıkan manevi tablonun kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Başkan Genç, son yıllarda düzenlenen icazet programlarının milletin inancına ve değerlerine sahip çıkmasının önemli göstergelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Genç, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımız inançlarını daha özgür yaşayabiliyor, evlatlarını gönül rahatlığıyla Kur’an eğitimiyle buluşturabiliyor. Bu bizim için çok kıymetli bir kazanımdır” ifadelerini kullandı.

Hafızların yetişmesinde emeği bulunan anne, babalar ve hocalara teşekkür eden Başkan Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak hafızlık eğitimine ve manevi çalışmalara destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Genç, “Bu güzel yavrularımızın yetişmesinde en büyük paya sahip olan anne ve babalarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Aynı şekilde büyük bir sabır ve özveriyle onları yetiştiren kıymetli hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Bizler de Sayın Valimizle birlikte, Büyükşehir Belediyesi olarak, kaymakamlığımız ve ilçe belediyemizle el ele vererek hafızlık eğitimine ve bu tür manevi çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

124 hafızı tebrik eden Ahmet Metin Genç, “Rabbim Kur’an-ı Kerim’i hakkıyla yaşamayı, yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı kendilerine nasip eylesin” temennisinde bulundu.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.