Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-17 13:09:00

Türk iklimlendirme sektörü Kenya’daki tanıtım günleri kapsamında 300 firma ile buluştu

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), ihracat pazarlarının genişletilmesi ve çıtanın yükseltilmesi amacı ile belirlediği hedef pazarlardan biri olan Kenya’ya İklimlendirme Tanıtım Günleri organizasyonu düzenledi. Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen organizasyonda 2 gün boyunca B2B görüşmeler ile 12 farklı konuda Türk iklimlendirme sektörünü tanıtıcı seminerler düzenlendi.


Kenya tanıtım günlerinde İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın İSİB heyetine başkanlık ederken İSİB Denetim Kurulu Üyeleri Cem Savcı ve Ayk Serdar Didonyan’da heyetin diğer katılımcıları oldu. Türkiye Cumhuriyeti Nairobi Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu ve Nairobi Büyükelçiliği Müsteşarı Mahmut Burak Ersoy tanıtım günlerine ve gala gecesine gelerek onurlandırdığı organizasyonda Kenya’nın yapılaşma ve şehirleşme konusundaki en üst otoritesi National Construction Authority (NCA) Üst Düzey Yöneticisi Maurice O Akech de Kenya’daki İklimlendirme Sektörü ile ilgili yaptığı konuşmayla tanıtım günlerine destek verdi.

 

Aydın: Afrika’daki tanıtım çalışmalarımız devam edecek 

İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, İSİB’in geçtiğimiz yıl Afrika pazarlarına yönelik ciddi bir pazar çalışmasına girdiğini belirterek 2020 yılında Afrika’da 5 ülkeye daha ticari heyetler ve tanıtım organizasyonları düzenleyeceklerini söyledi. Afrika ülkeleri ekonomilerinin büyüme trendi içinde olduğuna dikkat çeken Aydın, “ Afrika ülkelerinin gelişimlerine baktığımızda en az yüzde 5’in üzerinde büyüme sağladıklarını görüyoruz. İklimlendirme sektörü açısından bakarsak, rakamlar her ne kadar düşük görünse de bir potansiyel barındırdığının farkındayız. Yani önümüzdeki 5-10 yıl içinde büyüyen Afrika pazarlarında yer almak istiyorsak şimdiden buralarda çok ciddi çalışmalar yapmamız lazım” dedi.

Kenya’da özelinde görüşlerini ifade eden Aydın ayrıca şunları söyledi: “ Tanıtım günleri organizasyonumuz ülke içinde önemli bir devlet cenaze töreni olmasına rağmen çok ciddi bir katılım ile yapıldı. Türk İklimlendirme sektörü özelinde Kenya ile ticaretimiz tüm dünya ile kıyaslandığında yüzde 2,54 seviyelerinde ve oldukça düşük. Biz bu tip organizasyonları gerçekleştirerek bu rakamı yüzde 5’ler seviyesine muhakkak taşımalıyız. Kenya pazarını şu an Çin ve Hindistan hakim gözüküyor. Bizim de 3. Ülke olmamızın önünde hiçbir engel yok. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz”

İSİB üyeleri ve Kenyalı iş insanlarının 2 günlük organizasyon süresince B2B görüşmelerine toplam 300 firmanın katılım sağladığını, Klima Santrallerinden soğutma sistemlerine, soğuk zincirden hava filtrelerine kadar 12 ayrı konuda verilen eğitim seminerlerine ise ilk gün 300, ikinci gün 250 kişi katıldığını belirten Aydın, düzenlenen gala yemeğinde de yoğun ilgi gördüklerini sözlerine ekledi.

Katılımcılardan organizasyona övgü 

 

İSİB tarafından organize edilen Kenya İklimlendirme Tanıtım Günleri’nin kendileri açısından oldukça iyi geçtiğini belirten Cvsair firmasından Cihan Coşkun ise, katılımcı sayısının yüksekliğine ve organizasyondan duydukları memnuniyete dikkat çekti.

Afrika’da mevcut aktivitelerinin olduğunu belirten Coşkun; ‘‘ Bu etkinlik mevcut pazarlarımıza yeni pazarlar eklemek açısından oldukça faydalı. Avrupa ve Ortadoğu ile bütün firmalar çalışabiliyor fakat, Afrika, Güney Amerika ve Uzakdoğu gibi bölgelerde bu şekilde toplu organizasyonlar düzenlenmesi bizim açımızdan büyük avantaj. Bu nedenle bu tür organizasyonlara çok olumlu bakıyoruz’’ dedi.

İki günlük bir organizasyona 500’ü aşkın kayıtlı kişinin katıldığını ve 80 kişilik salonlardaki sunumlarının 100-110 kişi tarafından ayakta izlendiğini söyleyerek, etkinliğin, reklam ve organizasyon açısından başarısına değinen Venco Havalandırma A.Ş Bölge Müdürü Gökhan Eroğlu ise, ‘’Venco olarak organizasyonda yaklaşık 35 firma ile görüştük, katılımcıların %85 civarı makine mühendisi, mekanik taahhüt konusunda çalışan, bizim ürünlerimizi temin eden, projelerinde kullanan ya da alıp satan firmalardı’’ dedi. Katılımcı portföyündeki doğruluğa dikkat çeken Eroğlu, İSİB bünyesindeki profesyonel arkadaşların çıtayı her geçen gün daha yukarı taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Arçelik A.Ş olarak Afrika coğrafyasını Güney Afrika üzerinden yönettiklerini söyleyen Arçelik A.Ş. firmasından Ünal Abuşka ise ’2020 yılı içerisinde Arçelik olarak iklimlendirme sektörü ile ilgili hedef pazarlarımızdan bir tanesi Kenya idi. İSİB de bizim ile aynı düşüncede olmalı ki, bu pazar için böyle bir organizasyon düşünmüşler. Kenya’nın Doğu Afrika içinde en yüksek potansiyele sahip ülke olduğunu söyleyebilirim.’’ dedi. Organizasyonun kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini belirten Abuşka, yaklaşık 25-30 firma ile görüştüklerini ve bu görüşmelerde pazar ve potansiyel işler ile ilgili detaylı bilgi alma imkanı bulduklarını söyledi.Abuşka son olarak ‘’ Şirketler olarak bizlerin bu tarz organizasyonları bire bir gerçekleştirmemiz, hem maliyet hem de zaman açısından çok külfet getirici. İSİB’in gerçekleştirmiş olduğu Kenya tanıtım günleri bu nedenle hem İklimlendirme sektörü hem de ülkemiz ihracatı açısından oldukça önemli’’ dedi.

Son olarak İSİB Kenya tanıtım günlerine katılan tek Türk taahhüt firması olduklarını ve katılımcılardan fazlasıyla ilgi gördüklerini söyleyen Etkin Şirketler Topluluğu Topluluk Başkanı Fevzi Durgun ise, ‘’Taahhüt firması olduğumuz için faaliyet göstereceğimiz ülkede bizzatolmamızgerekiyor, bu nedenle bu tür seyahatleri ısrarla ve ilgiyle takip ediyoruz. Bizim açımızdan Kenya pazarı oldukça ilginç ve üzerinde durulması gereken bir pazar. Eğitimli, altyapısı gelişmiş ve merkez ülke konumunda olma nedeniyle iş yapılabilir ülkeler listemizde yer alıyor’’ dedi. Fevzi Durgun; organizasyonun planlanma ve duyurusunun son derece başarılı olduğunu ve bu nedenle tanıtım gününe katılım ve ilginin üst düzeyde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.


Katılımcı Firmalar:

 

  • ARÇELIK A.Ş.
  • CVS HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ SAN.VE TİCA.Ş
  • DUYAR VANA MAKİNA SAN. VE TİC. A.Ş.
  • ETKIN MÜHENDISLIK A.Ş.
  • FRİGO MEKANİK İNŞAAT TESİSAT VE TAAH. SAN. VE TİC. A.Ş.
  • FRİTERM TERMİK CİHAZLAR SAN. VE TİC. A.Ş.
  • MGT FILTRE SAN VE TIC.A.Ş
  • SARBUZ ISI TRANSFER CİH. SAN. TİC. A.Ş.
  • SAVAŞLAR TESISAT TAAH. VE TIC. LTD. ŞTI.
  • TANPERA TEKNOLOJİ VE ENDUSTRIYEL URUNLER SAN. VE TİC. A.Ş
  • TEK-SER TEKNİK SERAMİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
  • TERMODIZAYN TERMIK CIHAZLAR SAN. TIC. LTD. ŞTI.
  • ULPATEK FILTRE TICARET SANAYI A.Ş.
  • ÜNTES ISITMA KLİMA SOĞUTMA SANAYİ VE TİC. A.Ş.
  • VATBUZ ISITMA SOĞUTMA VE HAVALANDIRMA SAN. PAZ. TİC. LTD. ŞTİ.
  • VENCO HAVALANDIRMA YEDEK PARÇA MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.