Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-18 13:10:00

Güzel cilde giden yol: kaliteli beslenme

Kusursuz bir cilde sahip olmak isteyen kadınlar olarak kişisel bakımımıza hassas özen gösteriyoruz. Kürlerle ve terapilerle taçlandırdığımız cildimizin güzelliğini belirleyen başlıca parametre ise tükettiğimiz gıdalar. Cildimizin nem kalitesini artırmak için düşük kalorili ve organik gıdaları tercih etmeliyiz. Hem sağlıklı hem de keyif verici olan bu kaliteli beslenme tarzı, yaşam standardımızı da yükseltiyor. İsveçli güzellik teknolojisi markası FOREO, saydam bir cilde sahip olmak için dikkat etmemiz gereken beslenme ipuçlarını paylaşıyor.

Pek çoğumuz yoğun geçen bir haftanın sonu geldiğinde kendimizi bir pasta ya da tatlıyla ödüllendirmeyi seviyoruz. Yemekten sonra veya derin muhabbetlere daldığımızda lezzetli atıştırmalıklar tüketiyoruz. İş yerinde stres yaşadığımız durumlarda ardı ardına kahve fincanlarını deviriyor ya da gazlı meşrubatlarla ferahlamayı tercih ediyoruz. Ekstra morale ihtiyacımız olduğu zamanlarda diyete ara verip patates kızartmasıyla ya da çikolatayla ufak tefek tatlı kaçamaklarla kendimizi şımartıyoruz. Ancak maalesef bazılarımız için bütün bu beslenme kaçamakları istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Bu olumsuz sonuçların başında pek tabii ki yağlanmak, hantallaşmak, kilo almak ve kaçınılmaz olarak cilt problemleri geliyor. İsveçli güzellik teknolojisi markası FOREO, kusursuz bir cilt için kaliteli beslenme ve bakım tüyoları veriyor.

Kahve tüketimini abartmayın

Türk kültürünün ve yaşam tarzının olmazsa olmazı olan Türk kahvesi hepimizin o kadar çok içselleştirdiği bir gıdadır ki, sabah kahvesinden önce mideyi dolu tutmak için yediklerimize Kahve Altı (Kahvaltı) deriz. Keyifli bir sohbetlere meze olması ve senelere yayılan hatır taşıması bir yana, birçoğumuz kahve içmeden kafasını toparlayıp güne başlayamıyor. Bu denli yoğun içilen ve dinç kalmamızı sağlayan kahvenin tüketiminde aşırıya gidildiğinde; cildimizin baş düşmanına dönüşebiliyor.

 

Bir fincan kahvede 95 mg kafein bulunurken 1 espresso shot’ta 64 mg kafein bulunuyor. Bir kişinin tüketimi için günde ortalama olarak 300 mg yani normal çekilmiş 2-4 fincan kahve ideal görünüyor. Aşırı kahve tüketimi; uykusuzluk, tansiyon, taşikardi gibi sorunların yanı sıra vücudumuzda stres hormonu kortizonun da fazla olarak üretilmesine yol açıyor. Kortizon ise dehidrasyona yani çok fazla sıvı kaybına dolayısıyla da cildin renginin matlaşmasına, soluk görünmesine ve erken yağlanmasına neden oluyor.

 

Ah o patates kızartmaları…

Maç ya da film izlerken, hiçbir şey patates kızartması, cips, patlamış mısır gibi yağlı ve tuzlu atıştırmalıkların verdiği hazzı veremez… Ancak bu atıştırmalıklar cildimiz üzerinde sivilce ve siyah nokta oluşumuna yol açtığı gibi fazla kalorisi yüzünden vücutta yağlanma da yapıyor. Bu tarz ürünler genellikle bol tuzla beraber tüketiliyor, gereğinden fazla tuz tüketimi ise dehidrasyon ve vücudunuzda su tutulmasına yani ödeme neden oluyor.

 

Yağlı ve tuzlu gıdaların riskli etkileri bir yana, cildimiz için diğer büyük tehdit de dengesiz şeker tüketimi… Günlük olarak alınması tavsiye edilen şeker miktarı erkekler için 35 gram (150 kalori), kadınlar için ise 20 gram (100 kalori). Yani bir gün boyunca 1 kutu kolanın içerdiği şekerden daha az şekere ihtiyacımız var. Bu tatlı düşman vücudumuzdaki kolajen ve elastisitenin azalmasına neden oluyor. Bunun sonucu olarak cildinizde kırışıklara zemin hazırlanmış oluyor. İşte tam da bu nedenlerle yağlı ve tuzlu gıdaların tüketimini sınırlamak, bilhassa tatlı krizlerini meyve yiyerek geçiştirmek gerekiyor.

 

İki dakikada arınmış bir cilt

Zararlı gıdalardan uzak durarak ve sağlıklı tercihler yaparak cildimizin yağ dengesini korurken, hedefe yönelik ve kişiselleştirilmiş bakım yaparak cilt kalitemizi artırabiliriz. Doğru beslenerek içten altyapısını hazırladığınız cildinize; üstünden yapacağınız doğru bakım uygulamaları ile daha sağlıklı, ışıl ışıl, pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. FOREO LUNA 3, cilt bakımınızı birkaç dakika içinde ve etkili biçimde tamamlamanızı sağlar. LUNA 3, dakikada yaydığı 8.000 titreşimle cildi kir, yağ, makyaj kalıntıları ve ölü hücrelerden yüzde 99,5 oranında arındırırken size sağlıklı, tazelenmiş ve pırıltılı bir cilt sunuyor. Akıllı telefonlara indirilebilen FOREO For You uygulamasıyla senkronize edildiğinde kişiye özel bir güzellik koçu gibi çalışan cihaz, bu sayede cildinizin ihtiyaçlarını ve gelişimini takip ederek size kişiselleştirilmiş bir bakım rutini sağlıyor.

 

Günün yorgunluğundan kurtulmanın en iyi yolunun masajdan geçtiğini bilen LUNA 3, masaj terapileri yardımıyla cildinizi rahatlatıyor ve kullandığınız bakım ürünlerinin cildin daha derinine güçlü bir şekilde nüfuz etmesini sağlıyor. 16 farklı titreşim yoğunluğundan cildinize uygun olanı seçebilmenize imkan veren LUNA 3, göz, kontür, boyun ve ağız olmak üzere dört hedef bölgeye yönelik sıkılaştırıcı ve gençleştirici masajı terapisi de sunuyor. Sabah ve akşam olarak günde iki kez düzenli uygulandığında yüzünüzdeki ince çizgi ve kırışıkların görünümününün yumuşadığını da fark edeceksiniz.

 

FOREO LUNA 3 için tavsiye edilen satış fiyatı 1.599 TL’dir.

 

FOREO LUNA 3 yüz temizleme ve sıkılaştırıcı masaj cihazı TrendyolHepsiburadaN11 e-mağazaları, Beymen e-mağazası ve Zorlu Center, Suadiye ve Panora Beymen mağazalarında, Sephora e-mağazası ve seçili 16 Sephora mağazasında satılmaktadır.

 

FOREO Hakkında

İsveçli güzellik teknolojisi markası FOREO, ödüllü yüz temizleme cihazı LUNA serisi, yüz maskelerine farklı bir boyut katan yeni icadı UFO ve yeniden tasarlanan ISSA diş fırçasıyla yepyeni bir güzellik ve refah standardı sunuyor. FOREO güzellik endüstrisine sunduğu yepyeni fikir ve tasarımlarla, en iyi güzellik çözümlerini her gelir seviyesindeki kişilerin deneyimine sunuyor. Misyonumuz insanların özgüvenini tazelemek, çünkü kendini iyi hisseden iyi de görünür ve biz de işimizi iyi yapmış oluruz


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.