Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-06 10:25:00

TÜSİAD Dubai’de Körfez Ülkeleri Network’ü açılış etkinliği gerçekleştirdi

Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski başkanlığındaki TÜSİAD heyeti 1-2 Mart tarihlerinde Dubai’yi ziyaret ederek, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Majid Saif Al Ghurair ve beraberindeki heyet, Emirates NBD Başkan Yardımcısı Hesham Al Qassim, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) MENA Bölge Başkanı Sufyan Al Issa, DP World Başkanı Sultan Bin Sulayem ile görüşmeler gerçekleştirdi ve Jebel Ali Serbest Bölgesi (JAFZA) ile Khalifa Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Heyet T.C. Abu Dabi Büyükelçisi Can Dizdar ve T.C. Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç ile görüştü, Başkonsolosluk rezidansında heyet onuruna bir davet verildi.

 

Ziyarette Dubai merkezli Körfez Network’ün açılışı vesilesiyle “Türkiye ile Körfez Ülkeleri Arasında Ekonomik İşbirliği Fırsatları” başlıklı bir panel ve bölge iş dünyası ile tanışma kokteyli düzenlendi. Açılış etkinliğine bölge iş dünyasının önemli temsilcileri, Dubai’de yerleşik Türk iş insanları ile profesyonellerin yanı sıra Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Majid Saif Al Ghurair katıldı. Al Ghurair panel öncesi katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada iş dünyaları arasında işbirlikleri ve diyaloğun önemini vurgulayarak, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası olarak TÜSİAD ile işbirliklerinin bundan sonra artarak devam etmesini planladıklarını belirtti.

 

Etkinlikte gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Simone Kaslowski, “Körfez bölgesinin ticaret ve yatırım ilişkilerimizdeki ağırlığının artmasıyla birlikte, 3 yıl önce TÜSİAD bünyesinde bir Körfez İşbirliği Konseyi Ülkeleri Ağı kurduk. Daha sonra, Körfez ülkelerindeki varlığımızı güçlendirmek ve Türk iş dünyasıyla bölge arasında sağlam bir bağ oluşturabilmek için Dubai merkezli bir Körfez Network kurma kararı aldık. Orta Doğu, Körfez ve Afrika’yı içeren bölgenin iş dünyası merkezi olması, mükemmel altyapısı ve üst düzey yatırım ortamı ile Dubai’nin, yeni kurulan Körfez Network için en uygun merkez olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

 

3 yıldır TÜSİAD bünyesindeki Körfez Ağı’nın Başkanlığını yürüten Bilgün Gürkan, Körfez ülkelerinin Türkiye’nin toplam ticaretindeki payının son 10 yılda %2,9’dan %4,3’e yükseldiğini, geçtiğimiz yıl bölgeden Türkiye’ye gelen yatırımın toplam doğrudan yabancı yatırımın %12’sine tekabül ettiğini ve bu verilerin sevindirici olduğunu, fakat ticaret ve yatırım ilişkilerimizin daha da gelişme potansiyeli olduğunu belirtti.

 

Açılış etkinliği gerçekleştirilen Dubai merkezli Körfez Network’ün Koordinatörü Arda Cenk Tokbaş ise, Dubai’de bulunduğu 20 yılı aşkın sürede ilişkilerin güçlendirilmesinin ve olumlu tecrübelerin paylaşılmasının hayati olduğunu tecrübe ettiğini söyledi, Körfez Network ile Türk girişimcileri, iş insanlarını ve profesyonelleri bir araya getirerek bölgedeki iş dünyasına güçlü ve güvenilebilir bir ortak sunulacağını ve özel sektörler arasında işbirliğinin geliştirileceğini vurguladı.

 

Dubai merkezli Körfez Network’ü ile Washington, Brüksel, Londra, Berlin, Paris, Pekin, Şangay, Silikon Vadisi gibi dünyanın önde gelen iş merkezlerinde güçlü üye ve iletişim ağları mevcut olan TÜSİAD’ın çok önemli bir iş merkezi olan Körfez Bölgesi’ndeki mevcudiyeti ve etkinliğini arttırması ve bölge iş dünyasına Türkiye’yi, Türkiye’deki yatırım ortamını tanıtması hedefleniyor.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.