Reklam
Vakıfbank 970x250
Tarih : 2026-01-13 14:26:23

Aliağa'da Yüzme Şenlikleri yapıldı

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun il içi faaliyetleri kapsamında düzenlenen 7–9 yaş Yüzme Şenlikleri, 9–11 Ocak 2026 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirildi. Organizasyona İzmir genelinden 20 kulüp ve 349 sporcu katıldı.

Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü’nden 23 minik yüzücü, takım ve bireysel yarışlarda kendi en iyi derecelerini elde etti. Kızlar kategorisinde 4x50 metre Serbest ve Karışık Bayrak yarışlarında Aliağa takımları İzmir ikinciliğini kazandı. Erkekler kategorisinde ise 4x50 metre Karışık Bayrak yarışında takım beşinci oldu.

Bireysel yarışlarda da sporcular birçok branşta ilk 10’a girerken, 50 metre kurbağalamada Hazal Öz İzmir birincisi, 100 metre kurbağalamada Nehir Yıldız üçüncü oldu. Diğer sporcular farklı branşlarda çeşitli dereceler elde etti.

Aliağa Belediyesi yüzme antrenörleri Ahmet Girayöz ve Nisa Sümer, kulübün uzun vadeli hedeflerini paylaşarak, genç yüzücülerin Türkiye Finalleri ve Milli Takım seviyelerine ulaşmasını amaçladıklarını belirtti.

Antrenörler, Aliağa’da yüzme sporunun yaygınlaşması ve minik sporcuların gelişimi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.