Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-05-25 17:23:07

“Çin-Laos demiryolu, Kuşak ve Yol ortak inşasının iyi bir örneğidir”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin-Laos demiryolunun Kuşak ve Yol inisiyatifinin iyi bir örneği olduğunu belirtti.

Çin-Laos demiryoluyla önceki gün itibarıyla toplam 16 milyon yolcu taşındı. Mao Ning, olağan basın toplantısında Çin-Laos demiryolunun rolünü değerlendirdi.

Mao Ning, Çin-Laos demiryolunun hizmete girmesinden bu yana geçen bir yıldan fazla sürede gerek yolcu, gerekse yük taşımacılığında hızlı bir büyüme kaydedildiğini, bir ay önce Çin-Laos demiryolunda çift yönlü uluslararası yolcu tren seferlerinin başladığını ve Çin'in Kunming kentinden hareket eden trenlerin Laos'un Vientiane kentine akşam saatlerinde varabildiğini aktardı.

Mao, demiryolunun iki ülke arasındaki iletişimi kolaylaştırırken turizm, ekonomi ve ticaret işbirliğini de ilerlettiğini ifade etti.

Çin-Laos demiryolunun Laos'ta istihdamı artırdığına dikkat çeken Mao, demiryolunun açılışından bu yana 3 bin 500 Laoslu personelin istihdam edildiğini ve lojistik, ulaşım, ticaret ve turizm alanlarında 100 binden fazla iş imkanı sağlandığını duyurdu.

Mao ayrıca, demiryolu üzerinden Laos ve Tayland'dan Çin'e ihraç edilen malların 3 milyon 260 bin tona ulaştığı bilgisini verdi.

Mao, Çin-Laos demiryolunun inşasında ve işleyişinde çevre korumaya büyük önem verildiğini belirterek, demiryolu boyunca 3 milyon metrekarelik alanın yeşillendirildiğini kaydetti.

Sözcü, Çin-Laos demiryolunun Kuşak ve Yol inisiyatifinin iyi bir örneği olduğunu, Çin'in bölge ülkeleriyle birlikte bağlanırlığın getirdiği fırsatlardan yararlanarak, ortak kalkınma ve refahı gerçekleştirmeye devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.