Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-18 22:44:00

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Orhan Koloğlu’na taziye mesajı

Yurt Haberler, 18 Nisan (HİBYA) - Osmanlı tarihi ile ilgili önemli araştırmalarıyla bilinen ve Basın Yayın Genel Müdürlüğü yapmış Araştırmacı Gazeteci Orhan Koloğlu’nun vefatı hakkında İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumartesi akşamı Twitter’da yaptığı paylaşımda taziye dileklerini sundu.
İletişim Başkanı Altun’un Twitter paylaşımı:
“Düşünce dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve tarihçi Orhan Koloğlu’nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Türkiye'nin izniyle Bağımsız Libya’nın ilk Başbakanı olan Sadullah Koloğlu’nun oğlu olan Orhan Koloğlu, 91 yıllık ömrüne 90 kitap sığdırmış önemli bir aydınımızdı.
Bir dönem Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü görevini de üstlenen, yurt dışında birçok ülkede çeşitli ataşelik görevlerinde bulunan Orhan Koloğlu, aynı zamanda birçok devlet adamına danışmanlık göreviyle de ülkesine hizmet etmiştir.
Geçmişimizi kalemiyle aydınlatan nice aydınımız gibi Orhan Koloğlu da fikirleriyle bilgi dünyamızı zenginleştirmiş, gelecek nesillere değerli tavsiyelerle dolu nice çalışmayı miras bırakmıştır.
Orhan Koloğlu, ömrünün son zamanlarında dahi ülke meselelerini kendine dert edinmiş ve milli aydın kimliğiyle ülkemiz için fikri çalışmalarda bulunmayı ihmal etmemiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum.”

Gazeteci ve Müzisyen Sina Koloğlu, amcası olan Orhan Koloğlu’nun vefatını Cuma günü Twitter’dan şu sözlerle duyurmuştu:
“Amcam Orhan Koloğlu'nu biraz önce kaybettik. Dolu dolu yaşadı… Son dakikaya kadar çalıştı. 90'a girerken 90'ıncı kitabını yazdı. Hepimizin başı sağ olsun. Çok yeni aldım haberi. Fazla da bir şey yazamıyor insan"

Araştırmacı, Gazeteci ve Akademisyenlik görevlerini üstlenen Koloğlu, Milliyet Gazetesinin Almanya baskısının yazı işleri müdürlüğünü, Hürriyet gazetesi muhabirliği, Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve CHP dış ilişkiler danışmanlığı yapmıştı. Gazetecilik kariyeri ile birlikte Koloğlu, Hacettepe, Anadolu, Marmara, Galatasaray, Libya El Fateh ve İstanbul Üniversitesinde öğretim görevliliği yapmıştır. Tarihi ve sosyal konuları işleyen kırk iki kitabı olan Koloğlu’u, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti ve Tarih Vakfı’nın kurucu üyesidir.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 istatistikhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.